På denne bloggen vil vi forsøke og dele våre bilder fra båten.

Hjemmeside:
www.TEAM-STIMA.com

tirsdag 26. mai 2009

Første pundingen på Team-Stima.

En kjempe natt ble kronet med vår første punding!!
6kg er grensen og når fisken blir veid inn på Oa viser vekten 6000g. Akkurat så det holder....Yeessss!!
Veide fisken til 6.1 i båten...punding dansen ble danset og gledesrop sitter nok igjen i bergveggene rundt Hamar enda.

Må ha med litt historie:

Kim var med for sin andre tur, første turen han var med ble det lite fisk på oss. Vi sa det tidlig at i natt SKULLE vi ha fisk og den DIGER!!
Begynte med et virkelig tregt fiske, ikke et rist i stengene på mange timer. På det mørkeste går snella på den ene stangen skikkelig. Kim som matros får selvfølgelig oppgaven med å gjøre grov arbeidet...noe han gjorde med flid!! 15 sekunder får han kjenne på fisken før den går i været og forsvinner. En stor fisk det også.
Natten forsvinner fort ut å gryr over til dag. Vi sliter begge med å holde øynene oppe, blir fort trøtt etter et døgn uten søvn.
Et lite knepp høres og jeg ser det er fisk på, Kim får igjen sjansen og lander en fin grill ørret.
Nå øyner vi litt håp men lite skjer igjen.
matrosen ber om siesta, noe som blir innvilget men under skarp kritikk!!
Som skipper tar jeg nå ansvaret og tackler om til 2 agn fisk. Matrosen sover nok godt for en lyd som ikke var i båten fra før gjør seg nå gjellende. Etter å ha tacklet om setter jeg meg igjen bak rattet og inntar hvile posisjon, noe jeg får gjort i ca 5 sekunder. Det smeller i planer masta så det gjør vondt i gikta. Snella går og går...og går. Tar ned stangen og kjenner det er tungt i andre enden...i frykt for senebetennelse og måtte blitt varig ufør vekker jeg opp Kim og ber han komme og sveive fisk!!

Tror Kim ble overrasket når han kjente hva som hang i andre enden....ååå fy f..n tror jeg var ordet som ble brukt.
Fisken vil ikke være med inn, den står og stanger og har lite lyst på det som kan komme.
Kim gjør en kjempe innsats og får fisken til båten. Vi ser det er ørret og at den er stor. Pulsen øker og Kim får nok litt angst....kan ha noe med kleppen som blir truet med å innta ryggen hans hvis ikke fisken kommer OPP i båten!!
Sterkt truet og med angsten rennende av ryggen får han den helt inntil og fisken stiller seg rett under propell strømmen. Der blir den....før den kaster seg i overflaten og flyr på spolen utover igjen. Vi ser begge på hverandre og jeg tror kanskje vi banner??

Kim setter i gang presset igjen og nå kommer den lettere inn, vi tenker begge det samme at denne skal opp å det nå!! Men igjen stiller den seg rett under propell strømmen og blir stående...nei ikke igjen!! Briste eller bære...



Tar et skikkelig press på den og jeg håver den fint...ikke veit jeg hva som skjedde da men plutselig ser jeg en arm som høgger tak i håven og kaster fisken om bord. Tydelig at noen hadde funnet mongo kreftene sine....hyl, skrik og noen bilder senere kan vi senke skuldrene....for en utladning.
Får igjen trua og setter ut igjen agnfisk....men det ble med det og vi reiste inn igjen 2 timer senere.
Og når Mjøsa igjen viser seg fra sin beste side så var vi enige om at dette er et helt greit liv...fiske er og blir en suveren hobby!!





Noe tungt i andre enden



Helt værst....



For et j...la liv.


Jaaaaa....helt på trøtten smeller det til og første punding er i båten.

Retter opp litt:)

Mr. Katastrofe


Skylden til at en 3+ fikk slippe unna;)

søndag 24. mai 2009

Kjempe natt på Mjøsa.

Denne natten har bydd på mye på Mjøsa. I det vi kommer utpå får jeg først mld om at Hans Petter har tatt fisk på over 7. Snakker med hp men han har ikke noe eksakt vekt på den. Han hadde også flere fine fisker.
Får nå litt trua sjøl og håper på det samme....

Vi begynner fiske og fisker oss ned til snippsand, der går den ene klypa på planeren. Ellen som førstereis på Mjøsa får oppgaven med å sveive inn fisken. Det viser seg å være noe virkelig tungt i andre enden.
Etter langt om lenge og lengre en lengst kunne vi se noe som dessverre var langt og virkelig ikke blankt....110cm og grønt!!





Når vi hadde fått denne over bord og fått ut ut igjen den ene stangen smeller det igjen i planeren. Ellen tar igjen kontroll over fisken og sveiver inn nok en grønn en, denne på 96cm.

Etter å ha svelget skuffelsen og frykten for å bli gjedde fisker smeller det igjen i masta. Nå med et helt annet utras en det vi hadde før på natten.
Tør ikke håpe noe men føler det er blankt. Matrosen står som vanlig for grovarbeidet så jeg bare håper.
Etter noen livlige utras og heftig bevegelse i stangtuppen så ser det bra ut. Når vi får fisken tett ved båten så er jeg i hvertfall sikker og veldig lettet......håver en finfin ørret på 78 cm...MORRO!!


Det skjer mye på liten tid i natt...i det jeg driver og løsner kroken fra denne ørreten så går det igjen en klype.
Matrosen sveiver nå inn en livlig en som til slutt måler 62 cm....sprek natt!!
Hadde nå virkelig troen og kjørte runder over samme flekken. Men stille ble det og vi reiste inn for litt mat og slappe av.
Mere fiske blir det ikke i natt. Rett og slett for trøtt til å orke tenke på flere timer.
Pakker sammen og setter kursen hjem.
Får da mld om enda en stor fisk i furnes, denne på over 8kg. Steinar holder meg oppdatert fra jobb. Som takk skal han få gjedda utstoppet, som pynt over peisen.
Vel i havna får jeg tlf fra Morten(bambus). Han har også fått fisk over 6 i natt...fanken å mjøsa har levert i natt!!
Morten sin blir veid inn og veier finfine 6.33kg 82/47 som de vitale mål. Grattis igjen Morten!!
Må igjen gratulere alle med pundinger i natt!! En natt med fangster det er lenge siden jeg har hørt om. Gjør noe med motivasjonen det her....

lørdag 23. mai 2009

En god måte og avslutte på



Reiste ut i går på nok en fisketur. Må si vi hadde stor tru når vi fant varmere vann. Men det ville seg ikke, En ørret på 50cm var alt vi var borti i natt. Selv med heite fisketips fra pundingen.no og nye wobblere i båten ble det en stille natt.
Veit jeg har sagt det før i natt men båter uten lanterner eller andre former for lyskilder provoserer meg. Ekstremsport kan være moro det men ser ikke humoren i svømme Mjøsa på tvers i 5 graders vann. At det ikke skjer ulykker er for meg en gåte.
Med mye båt trafikk, trøtte fiskere og båter som kjører stealth så er ikke ulykken langt unna. Vi var som sagt borti et par i natt, ikke det at vi hadde større problemer med de siden vi var alene på mye vannflate. Men måtte bruke 4 øyne for å oppdage dem i det de forsvant i skyggen av land. vurderer å starte Team-stima fondet som vil jobbe for å samle inn penger til lanterne løse båter. Søknads skjemaet vil bli utarbeidet veldig enkelt: Har du lanterne? Ja...Nei....svarer du nei og du er beretiget til å måtte svare for deg og få 90 kr til ei lanterne. Det koster ikke mer for å være sikkrere på sjøen....

Nok om det. Som sagt ble det lite fisk i natt. Men for en morgen!!! Mjøsa og værgudene viste seg fra sin beste side. Slike morgener gjør fort at en kan glemme nattens frustrasjon!!
Vi ses på Mjøsa....

De store vil virkelig ikke...


I det stian tok inn for å sette ned på rigg tok denne...50 cm fin vill fisk

Finn en feil!


Feilen er at vi heller ikke finner den. Greit at folk tar vare på tradisjoner, men å få på en lanterne på båtene sine bør ikke ødelegge noe av tradisjonene. Norsk lov skal vel gjelde samme om du er 16 eller 107 år?

onsdag 20. mai 2009

Hissig sa du


Første fisken i år med attitude. Ordentlig livlig, tok med seg begge stengene på motsatt planer også...kaos men moro:)

Veldig til action på liten tid. Alle stengene opp av vannet...3 små ble med en gikk. Venter på den som er 5 kg tyngre:)